Slurf concept geïntroduceerd wegens belangstelling Nederlandse Melkveehouder!

vrijdag 1 augustus 2014

Duynie en Machines4Green breiden het werkgebied voor dit innovatieve slurfconcept uit. In het voorjaar heeft Duynie het vervolg aangekondigd van haar bewezen slurfconcept. Van het slurven van 1 vracht per slurf is het nu mogelijk om meerdere vracfeedtuber_vijzelhten in 1 grote slurf te ontvangen. Door de grote belangstelling is dit concept nu voor heel Nederland beschikbaar. Duynie en Machines4Green werken hierbij samen met een aantal loonwerkers verdeeld over Nederland.

Levering van steekvaste producten door middel van een slurfvrachtwagen is zo’n 5 jaar geleden door Duynie in de Nederlandse markt geïntroduceerd. Met de stijgende vraag naar de levering van bijproducten met onze slurfauto’s nam de vraag naar grotere volumes in slurf ook toe. De standaard slurfvrachtwagens van Duynie slurven 1 volle vracht steekvast product, zoals bijvoorbeeld Bierbostel, bij levering.

Tijdens de perspulpcampagne van 2013 heeft Duynie een slurfmachine van Eurobagging uitgeprobeerd. Deze machine verwerkt volle vrachten perspulp in een grote slurf van ongeveer 3 meter breed en 2 meter hoog. Klanten kiezen voor deze manier van opslaan wegens het arbeidsgemak, perfecte conservering en ter voorkoming van leksappen, aldus Jan Verhoeven Directeur Duynie. Binnenkort worden de machines door Machines4Green (importeur Eurobagging Nederland) uitgeleverd aan:

Loonbedrijf Van Vliet,Ter Aar                 www.loonbedrijfvanvliet.nl

Gebroeders Kok,Bakkeveen                      www.gebroederskok.nl

Loonbedrijf Groot-Zevert, Beltrum         www.groot-zevert.nl

Met de logistiek en producten van Duynie maken we het mogelijk om samen met gespecialiseerd loonwerkers dit concept in Nederland uit te rollen, aldus Sjoerd van der Mark van Machines4Green.

Naast perspulp kunnen producten zoals Snijmaïs, CornGold, ProfiCorn, Cigarant en CCM in de grote slurf geleverd worden. In overleg met de loonwerker is het tevens mogelijk om gras middels de slurf in te kuilen. Verwachting is dat begin september in heel Nederland gestart kan worden met de grote slurf.