Feedcentre B.V. is bezig met het ontwikkelen van een machine bestaande uit een storttrechter die voldoende afmeting zal moeten hebben zodat een wiellader of shovel materiaal boven in de trechter kan lossen waarbij een ronddraaiende as zal worden bevestigd die er voor zal zorgen dat het materiaal niet vastloopt voordat het bij de persrotor is aangekomen (brugvorming).

De persrotor, die zal worden voorzien van lepelvormige tanden die het materiaal uit de trechter meenemen en onderlangs naar achteren zal persen in een stalen tunnel, zal onder de uitloop van de trechter worden geplaatst waardoor het materiaal kan worden verdicht.

De persrotor zal het materiaal in een stalen tunnel met een diameter van 1,5 meter persen waar omheen een folieslurf kan worden gelegd met een diameter van 1,5 of 2 meter. In de stalen tunnel zal een verdichting worden bewerkstelligd waarna het materiaal in de folieslurf zal glijden die langzaam van de tunnel glijdt en waarbij de zeer hoge druk/verdichting in de stalen tunnel het materiaal zal meenemen wanneer het uit de tunnel glijdt waarna het uitzet en zich strak zal vastzetten in de folieslurf.

Om persdruk te kunnen opbouwen in de folieslurf zal de machine moeten worden afgeremd waarbij de volgende opties zullen worden onderzocht:

  • ontwikkelen van een proportioneel remsysteem dat werkt op de wielen van de trailer (in plaats van het aanwezige oploop remsysteem).
  • ontwikkelen intern remsysteem in de tunnel waarbij door een staalkabel of object door het materiaal in de stalen tunnel te trekken extra weerstand zal worden gecreëerd.