Opslag en malen van granen en korrelmais

Opslag van eigen krachtvoer!

Opslag en malen van granen en korrelmais

Eigen geteelde of aangekochte granen vormen steeds vaker een alternatief voor de kant en klare krachtvoerbrok. De hoge voederwaarde en de mogelijkheid tot verwerking in het TMR maken spelen daarbij een rol. Daarbij komt nog het feit dat vochtig geoogste veldkrachtvoeders een zeer goede verteerbaarheid hebben. Tenslotte is het zeer eenvoudig om tijdens het inslurven van granen conserveermiddelen of ontsluitingsmiddelen bij te mengen.

Feedtuber heeft systemen voor opslag van granen als hele korrel of in combinatie met een maalinstallatie.

Optimale benutting granen

Een slurf kan op iedere ondergrond in korte tijd geplaatst worden

Beter verteerbaar

Hoogwaardige en lucht dichte opslag beperkt verlies in voerderwaarde

Flexibele opslag

Aanschaf van vaste opslag plaatsen is overbodig, grote volumes kunnen voordelig ingeslurfd worden

Silograin

Met de Silograin worden granen in een folieslurf geperst en ontstaat een gemodificeerde atmosfeer, in tegenstelling tot opslag in bunkers, metalen of betonnen silo’s en dergelijke, waar het product constant in contact is met zuurstof. Zowel droog als vochtig graan kan worden opgeslagen. Tijdens het baggen wordt veel zuurstof al uit het product verwijderd. De resterende zuurstof wordt door via de celwand door het graan opgenomen, waarna CO2 wordt geproduceerd. Na ongeveer 30 dagen wordt een balans bereikt tussen zuurstof en kooldioxide concentratie. Na 45-50 dagen stopt dit omzettingsproces en het CO2 gehalte is nu zo hoog dat de overlevingskans voor insecten nagenoeg nihil is.

De silograin extruder kan het graan weer uit de folieslurf vijzelen, waarbij tegelijk de slurf netjes wordt opgerold. Granen kunnen eventueel na opslag worden gemalen.

  • Flexibel en veilig

  • Goedkoopste oplossing voor graanopslag

Siloforce

Samen met de toonaangevende fabrikant van landbouwmachines Geringhoff bieden wij klanten een geïntegreerde oplossing voor het pletten en opslaan van granen in folieslurven. Geringhoff’s Siloforce-slijpmolen maalt droge en vochtige graan, waarna ze onder druk in de folieslurf worden geperst met een diameter van 1,5 tot 2,4 meter en een lengte van 60 meter tot 150 meter. Dankzij de perfecte match tussen Geringhoff en Feedtuber folieslurven, kunnen veehouders in weinig tijd hun krachtvoer perfect malen en opslaan..

  • Malen en persen in één werkgang

  • Opslag van eigen krachtvoer