Feedtuber: de volgende generatie machines voor inslurven

Inslurven van veevoeders is wereldwijd al tientallen jaren een veel gebruikt systeem om producten veilig en snel zuurstofvrij te bewaren. In Nederland is het systeem vooral bekend geworden door het de vrachtwagen slurf: 35 ton bijproduct direct vanuit de vrachtwagen in een slurf afgeleverd. Prima systeem voor het afleveren van 1 of twee vrachten.

 

Vanuit de vrachtwagenslurf ontstond een vraag naar inslurven van grotere hoeveelheden, vanaf 100 ton. Om aan deze vraag te kunnen voldoen werden in 2013 bestaande machines van Eurobagging  in Nederland geïntroduceerd. Een prima systeem, met één nadeel: ruimte. Een bagging machine  neemt al snel 6 tot 8 meter breedte in beslag om een slurf van 2,7 meter te leggen. Deze ruimte is op veel bedrijven niet altijd beschikbaar. Zeker niet aan het einde van het inkuil seizoen wanneer mais en perspulp beschikbaar komen.

 

 

Feedtuber biedt de oplossing

De Feedtuber is een combinatie van deze twee werelden. Door een machine te ontwikkelen die weinig ruimte in beslag neemt en toch een grote capaciteit heeft is deze geschikt voor onze markt. De machine is RDW gekeurd en wordt als oplegger achter een vrachtwagen getransporteerd waarmee dus een groot werkgebied ontstaat. Op locatie zich hij zelf over het erf manoeuvreren door het eigen rupsonderstel. Ook minder toegankelijke plaatsen worden zo bereikbaar, een slurf hoeft dus ook niet meer perse op de verharding geplaatst te worden.

 

SmallIMG_8097kleiner dan de slurf.

Eenmaal op zijn plaats neemt de Feedtuber slechts 3,3 meter ruimte in beslag, vrachtwagens kunnen continu in de laadbunker lossen en slurven kunnen zo tot wel 120 meter lang worden. Ook kunnen slurven nu direct naast elkaar worden gelegd. Nog meer ruimte besparing.

 

Ideaal voor de moderne loonwerker

De Feedtuber is een typische loonwerk machine. Door het snelle transport kan een groot werkgebied worden bereikt. Eenmaal op locatie is de machine snel inzetbaar om product te verwerken. Met een capaciteit tot 200 ton per uur kan hij oogstmachines bijhouden.

De Feedtuber sluit perfect aan bij de steeds strenger worden eisen op het gebied van voeropslag en kwaliteit. Een systeem dat past bij de moderne veehouder.