Voorkoopprijs perspulp bekend: Voerabonnement zonder extra kosten

Nederlands leverancier van perspulp, Duynie in Alphen aan den Rijn, maakte vandaag de jaarlijkse prijsnotering van perspulp bekend. Veehouders betalen in voorkoop 1,40 euro per procent drogestof per ton. Daarnaast introduceert het bedrijf als eerste voerleverancier een voerabonnement om veehouders met een krappe liquiditeitspositie tegemoet te komen.

-Pictures-Productselector_afb-2013066095_ingekuilde_perspulp

De voorkoopprijs van perspulp ligt dit jaar 50 cent lager dan vorig jaar. Toen startte de voorkoop met 1,90 euro per procent drogestof. De prijs van cigarant komt komend seizoen op 1,00 euro per procent drogestof per ton te liggen. Voor een efficiënte planning beloont Duynie veehouders die flexibel zijn in het ontvangen van leveringen met een korting. Deze flexibiliteitkorting wordt in de voorkoop vastgelegd. Veehouders die voor  juni hun bestelling plaatsen en flexibel willen ontvangen, profiteren volgens het voerbedrijf het meest.
Voerabonnement
Tegelijk met de bekendmaking van de voorkoopprijzen van perspulp en cigarant, introduceert Duynie ook een voerabonnement. Dit abonnement is direct af te sluiten voor de komende campagneproducten. Het abonnement biedt veehouders de mogelijkheid om in termijnen te betalen.
Met maandelijkse facturen wordt gedurende de contractperiode gespreid betaald. Het maandbedrag betreft de waarde van het contract gedeeld door het aantal perioden. Deze perioden starten vanaf het moment van het afsluiten van het contract en eindigen eind april 2017. Volgens Duynie zijn er geen extra kosten aan verbonden.

 

abonnement